goMobi
Office-365
SSL

18-06-2015
Waar moet ik op letten bij het regelen van een domein?

Het regelen van een domein is een van de eerste dingen die je moet doen wanneer je een website of webshop wilt opstarten. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten als je een nieuw domein uitzoekt? Wij vertellen je graag meer!

Relevantie van domeinnaam

Een domeinnaam is openbaar zichtbaar als de url waar men naartoe gaat om jouw website te bezoeken. Het is daarom handig als je domeinnaam aansluit bij het onderwerp van je website. Waar gaat je website over? Indien je een bedrijfswebsite maakt is het logisch om de bedrijfsnaam als domeinnaam te gebruiken. In andere gevallen is het vaak verstandig om er nog even rustig over na te denken. Denk na over de verwachting die jouw domeinnaam bij een internetgebruiker zal scheppen. Je wilt immers dat de inhoud van jouw website zo goed mogelijk aansluit bij hetgeen de internetgebruiker verwacht te zien wanneer de op de url klikken.

Beschikbaarheid van domeinnaam

Heb je een leuk idee voor een domeinnaam? Controleer dan eerst even of deze nog wel beschikbaar is. Het internet is immers populair en groeit snel; er zijn al miljoenen domeinnamen geregistreerd. Grote kans dus dat jouw idee wel erg leuk, maar niet uniek is! Je kunt de beschikbaarheid van een domeinnaam gemakkelijk controleren via diverse online tools die hiervoor beschikbaar zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.webstekker.nl/domeinnamen/reguliere-domeinnamen.

Geschiedenis van domeinnaam

In sommige gevallen is het verstandig om de geschiedenis van een domeinnaam te controleren. Soms is het namelijk zo dat een domeinnaam op het moment beschikbaar is, maar al wel eerder geregistreerd is geweest. Indien het een grote website met veel verkeer was kan dit je in sommige gevallen nog een voordeel opleveren omdat zoekmachines de url nog hoog waarderen. Het kan echter ook zo zijn dat het een website met gevoelige inhoud was. In dat geval werkt het misschien juist in je nadeel omdat de url elders online misschien nog op een of andere wijze gekoppeld staat met deze inhoud. Denk hier dus goed over na alvorens je een domeinnaam registreert.

Blog

Nieuws

Tips

SSL-certificaten